Chokolino Lino poslastice

Chokolino Lino poslastice

Višenamjenski čokolino može biti toliko gust da se od njega naprave kuglice na štapiću ili rjeđi da se nalije u pretince za zaleđivanje i otapa po potrebi.

Sastojci

  4 osobe

Priprema

  1. Odvojite dvije hrpice Čokolina u prahu i koristite odvojeno svaku za svoju namjenu. S jednom umiješajte Čokolino na rijetko s mlijekom i napunite posudice za zamrzavanje i zamrznite.
  2. Sa gusto zamiješanim Čokolinom pomiješajte usitnjene kekse ili pahuljice koje će dobro upiti mlijeko i daju se oblikovati. Smjesu dobro pomiješajte i ohladite.
  3. Nakon hlađenja izvadite iz hladnjaka i oblikujte u kuglice. Gotove kuglice pažljivo ubodite sa štapićima i vratite u hladnjak. Kada potrošite svu smjesu i imate oblikovane kuglice na štapićima, zagrijte vodu u lončiću i stavite staklenu posudu na paru.
  4. U staklenoj posudi otopite mliječnu ili čokoladu za kuhanje (po želji i ukusu) i uvaljajte praline od Čokolina u otopljenu čokoladu. Tako obučene praline ohladite u hladnjaku i poslužite ohlađene.
  5. Zamrznuti dio Čokolina izvadite iz dubokog i ubacujte u zagrijano mlijeko po potrebi koliko želite porcija jednokratno konzumirati.

Posluživanje

Poslužite ohlađeno kao zasebne zalogaje na nekoj kućnoj zabavi kao završetak bogatog bruncha. Za rijetku varijantu Čokolina uz zamrznuti dio možete pojačati okus po želji sa kakaom ako želite.

Savjet

Pazite da vam smjesa bude jako gusta tako da možete kompaktnu smjesu oblikovati i modelirati kuglice bez problema.

Mala tajna

Možete i bijelu čokoladu otopiti uz tamnu pa imate dvije vrste pralina. Nakon što ste uvaljali praline u čokoladu, korak dalje možete zdrobiti lješnjake i bademe i u njih uvaljati svoje praline.

Napomena

Ne nabadajte praline preduboko niti preplitko jer nećete postići dobar rezultat.

Previous article Puding loptice sa kadaifom
Next article Krempita sa pudingom od vanilije