10 PREDNOSTI KOJE IMA CVEKLA ZA IMUNITET

10 PREDNOSTI KOJE IMA CVEKLA ZA IMUNITET

Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno?

Verovali ili ne ali sok od cvekle poslednjih godina postao je omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta.

A sada je dostupna i na našem sajtu, samo za Vas! Odličan i savršen izbor za Vaše zdravlje - Rezana cvekla VAVA 

10 RAZLOGA DA KONZUMIRATE CVEKLU SVAKODNEVNO

POBOLJŠAVA FUNKCIJU JETRE

Jetra je jedina žlezda unutar našeg organizma koja se ne regeneriše. Funkcije jetre jeste da očisti organizam od toksina i time obezbedi normalno funkcionisanje organizma. Na žalost ova žlezda godinama propada i može dovesti do velikih komplikacija. Zato je cvekla odličan antioksidans koji će pospešiti lakšu razgradnju toksičnih materija i poboljšanom funkcionisanju jetre.

CVEKLA ZA KRVNU SLIKU

Anemično stanje odnosi se na nedostatak crvenih krvnih zrnaca u krvi. Smanjen broj crvenih krvnih zrnaca dovodi do brojnih simptoma od kojih su najčešći:

  • Brzo umaranje
  • Umor
  • Nizak krvni pritisak
  • Bledilo
  • Vrtoglavica

Da bi se posešila krvna slika neophodno je unositi namrnice koje su bogate gvožđem. Osobama koje pate od anemije preporučuje se konzumacija crvenog mesa, koštunjavog voća, mahunarki, crna čokolada i  cvekla.

Činjenica da raznovrsna hrana obezbeđuje veliki unos neophodnih minerala koje doprinose boljoj krvnoj slici. Međutim nemaju sve namirnice veliku količinu gvožđa koja bi obezbedila poboljšanje krvne slike. Upravo je to najveća prednost cvekle, jer se ona nalazi na prvom mestu kao biljka koja u sebi sadrži najveći procenat gvožđa.

Za samo nedelju dana svakodnevne konzumacije ove biljke možete drastično popraviti krvnu sliku a navedeni simptomi poput hroničnog umora ili niskog pritiska će veoma brzo nestati.

 

Za bolju krvnu sliku predlažemo vam da svakodnevno pijete smuti od cvekle i da tokom obroka jedete rendanu salatu od cvekle.

Za ovu salatu potrebno vam je pola sveže cvekle, jedna zelena jabuka i malo soka od limuna

Očistete cveklu i izrendajte je zajedno sa jabukom. Po želji dodajte malo soka od limuna . Dobijena salata je fenomenalnog i osvežavajućeg ukusa. Kako je do sada navedeno, cvekla sadrži gvožđe dok jabuka sadrži vitamin C. Poznato je da telo apsorbuje  gvođa uz pomoć  vitamina C. Gvožđe i vitmin C dopremaju više kiseonika do svih organa, povećavaju broj crvenih krvnih zrnca i time jačaju organizam.

 

SMANJUJE UPALE

Upalni procesi česta su pojava virusnih infekcija koja su se proširila u organizmu. Crvenila, otoci i bol su pokazatelji da se dešava upalni proces unutar organizma.  Najefikasnije prirodno rešenje za ovu imunološku tegobu jeste cvekla za imunitet. Činjenica da ova biljka sadrži betaline koji imaju antiinflamarotna svojstva i smanjuju upalne procese unutar organizma. Za samo nekoliko dana konzumiranja cvekle možete zalečiti upalne procese bez dodatnih lekova ili odlaska lekaru.

PREVENCIJA KANCEROGENIH ĆELIJA

Najnovije studije iz 2016. godine pokazuju da ova biljka uništava pojavu kancerognih ćelija u organizmu. Navedno, cvekla poboljšava prokrvljenost organizma i time doprema veću količinu kiseonika do svih organa. Kiseonik u ćeliji sprečava pojavu kancera i time se štiti svaki organ.

DETOKSIKUJE ORGANIZAM

Kako je već navedeno cvekla za imunitet pospešuje izbacivanje štetnih toksičnih materija koje se zadržavaju u našem organizmu. Dovoljno je da dnevno popijete 2 dl soka od cvekle i da sebi obezbedite detoksikaciju čitavog metabolizma.

SPREČAVA DEMENCIJU

Demencija je do danas ostala nedovoljno ispitana bolest i  stanje uma. Uzroci ovog stanja mogu biti brojni. Od genetskih faktora, starosti, različitih hroničnih bolesti do nedovoljne prokrvljenosti nervnog sistema. Kako je ova biljka bogata gvožđem, folnom kiselinom i nitratima koji su neophodni za bolje dopremanje kiseonika do nervnog sistema, onda i ne čudi da je jedan od benefita za zdravlje i vitalnost upravo smanjenje opasnosti po demenciju. Svakodnevno konzumiranje cvekle doprinosi boljoj koncentraciji, memoriji i smanjivanju rizika od demencije.

SMANJUJE KRVNI PRITISAK

Naučno je dokazano da ukoliko svakoga dana popijete jedu šolju soka od cvekle,možete smanjiti krvni pritisak i dobiti veću izdržljvost mišića. Možda niste znali da je tajna izdrdžljivosti profesionalnih atletiračara upravo napitak od ove biljke. 

 LIJEČI ARTRITIS

Obolenje zglobova pogađa više od trećine svetske populacije. Na žalost propadanje zglobova predstavlja veliki problem u svakodvnevnom funkcionisanju. Stoga se obolelima od artirtisa preporučuje povećan dnevni unos cvekle usled njenih velikih lekovitih svojstava. Naime visok alkalni sadržaj ovog napitka usporava propadanje tkiva oko zglobova i time ublažava navedene tegobe.

ŠTITI TIjELO OD SLOBODNIH RADIKALA

Slobodni radikali su toksini i bakterije koje unosimo u naše telo kroz vazduh, hranu i vodu. Zato je imuni sistem važan kao glavna odbrana od slobodnih radikala unutar organizma. Činjenica da je našem telu potrebna velika količina energije kako bi sačuvali imuni sistem podstiče nas na činjenicu da nam je za to potrebna hrana koja sadrži veliku količinu vitamina i minerala.

Već je poznato da cvekla sadrži betaline koji ovom povrću daju jedinstvenu jarku crvenu boju. Osim boje, betilini imaju antioksidantna svojstva koja štite imuni sistem.

 JAČA IMUNI SISTEM

Možda najvažnija funkcija ove biljke jeste što tokom čitave godine štiti imuni sistem. Sok ovog povrća je odličan napitak za imunitet jer sadži dovoljnu količinu energije i hranjivih svojstava koja će obezbediti zdravlje čitavog organizma. Možda je do sada najveća primena ove biljke upravo zabeležena u danima prehlada i gripa kada se preporučuje veći dnevni unos zdravih namirnica koje će obezbediti ublažavanje upalnih procesa, slobodnih radikala i anemije.

Bilo da ispijate sok, pravite smuti ili jedete rendanu svežu salatu od cvekle budite uvereni da na taj način štitie organizam od svih neželjenih bolesti na koje ne možete uvek uticati.

Po pitanju imunološkog sistema veoma je važna prevencija i svakodnevna briga o zdravlju. Ukoliko ne vodite računa, na žalost možete oboliti od različitih hroničnih obolenja. Stoga je važno da svakodnevno odvojite vreme samo za vas i vaše zdravlje. A mi vam preproučujemo da vaša rutina zdravlja upravo bude cvekla za imunitet.

CVEKLA I MED ZA IMUNITET

Priroda je čoveku dala sposobnost da se samostalno odbrani od štetnih virusa. Ta sposobnost zove se imuni sistem. Na žalost imunitet opada usled brojnih toksina i slobodnih radikala koji se nalaze u naše organizmu. Savremeni način života i nezdrav život doprinose pogoršanju našeg imunološkog sistema i za posledicu imamo učestale virusne infekcija  i gripa.

Većina stručnjaka se salaže sa činjenicom da imunitet trebamo štiti prirodnim putem. Fizička aktivnost, dovoljno sna i konzumranje zdravih namirnica su ključna stavka u jačanju organizma. Međutim moramo priznati da usled brojnih dnevnih obaveza ne možemo sebi priuštiti uvek sve navedene stavke. Stoga vam preporučujemo jedan daleko efikasniji i prirodni način koji će obezbediti vaš imuni sistem.

PREDSTAVLJAMO VAM PRIRODNO CEĐENI DOK OD CVEKLE I MEDA!

 

Već smo naveli nutritivne vrednosti cvekle i svih njenih benefita po pozdravlje, ali u moćnoj kombinaciji sa medom koji je poznat kao prirodni antbiotik, budite sigurni da ćete sebi obezbediti dovoljno energetskih i hranljivih svojojstava koje štite organizam.

Za ovaj brzi sok potrebno vam je:

Dobro operite i očistite cveklu. Isecite je na kockice i izblendujte je u blenderu. Dobijeni sok od cvekle razblažite sa vodom i dodajte meda. Dobiju smesu dobro promešajte i popijte.

Previous article Palačinke / Pancakes
Next article Pita sa tikvicama, sirom i grizom